Blog / Recenzii Mobile > Telefoane Noi > Nokia lanseaza smartphone-uri cu Android: Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL

Nokia lanseaza smartphone-uri cu Android: Nokia X, Nokia X+ si Nokia XL

Published by admin on 24-Feb-2014 (7059 vizualizari)

Nokia a anuntat astazi la Mobile World Congress 2014 lansarea a trei telefoane ce au la baza sistemul Android: Noika X, Nokia X+, si Nokia XL.


Noul Nokia X

Preturile pentru noile smartphone-uri Nokia Android vor incepe de la 89 Euro pentru Nokia X, X+ va fi 99 Euro iar Nokia XL va costa 109 Euro. Livrarile pentru Nokia X vor incepe in martie iar modele X+ si XL prin vara.


Nokia X si Nokia XL

Desi noile telefoane vor rula sistemul Android 4.1 acesta nu va fi cel clasic pe care in gasiti pe celelalte smartphone-uri sau table ci o versiune modificata, o combinatie intre interfata din Windows Phone si platforma Asha cu multe aplicatii preinstalate de la Microsoft si Nokia. Oricum idea de baza e ca, intr-un final, se vor putea instala aplicatii Android pe telefonele Nokia. Momentan nu se stie sigur daca smartphone-ruile Nokia X vor avea avea acces la Google Play dar cu siguranta vor aparea aplicatii Android in Nokia Store.

Nokia X si X+ sunt foarte asemanatoare, vor avea un ecran de 4 inci, rezolutie 800x480 pixeli, procesor 1GZH dual-core Qualcomm Snapdragon si GPS. Diferenta dintre cele doua este ca modelul X+ va avea card SD si mai mult spatiu de stocare.
Nokia XL este mai mare, are ecran WVGA de 5 inci, camera de 5 megapixeli cu autofocus, blitz LED si o camera frontala de 2 megapixeli.

sursa: cnet.comNavigare articole
Articolul anterior Samsung S5300 Galaxy Pocket - telefon ieftin cu Android

Rating 2.97/5
Rating: 3.0/5 (517 voturi)

Comentariile sunt responsabilitatea autorilor. Nu suntem responsabili pentru continutul lor.
Autor Thread

Publica comentariu

Toate comentariile necesita aprobarea unui administrator
1 + 4 = ?  
Scrie rezultatul
Poti introduce rezultatul de maxim 10 ori