Blog / Recenzii Mobile > Android > Cum îți dai seama dacă ai viruși în telefonul Android

Cum îți dai seama dacă ai viruși în telefonul Android

Published by admin on 04-Apr-2013 (4891 vizualizari)

Virușii și aplicațiile periculoase se înmulțesc din ce în ce mai mult în ultimul timp pe telefoanele Android. În primul rând pentru că sistemul de operare Android este foarte utilizat iar numărul dispozitivelor crește foarte mult de la o lună la alta dar și pentru că numărul mare de versiuni disponibile în același timp face tot mai greu o soluție comună de securizare a lor.

La fel cum era cu Windows-ul în trecut cei care se folosesc de vulnerabilitate sistemului încearcă să profite de numărul tot mai mare de terminale cu Android pentru a obține bani. De obicei virușii de pe smartphone-uri trimit sms-uri la numere cu suprataxă iar cei care beneficiază de banii plătiți de voi pe factură sunt cei care au creat virusul.

Mai jos va prezentam cîteva sfaturi de la BitDefender pentru a vă putea da seama dacă telefonul vostru este infectat.

1. Facturile telefonice sunt mai mari

Foarte adesea virușii de Android ce infectează terminalele trimit SMS-uri la numere cu suprataxă. Efectele se văd imediat în facturile telefonice, însă unii dintre virușii de tip troian acționează ceva mai discret. Ei pot trimite câte un mesaj o dată pe lună pentru a nu trezi suspiciuni sau se pot dezinstala automat după o lovitură de proporții în bugetul utilizatorului.

2. Creste foarte mult trafic de date

Virușii care transferă date către terți pot fi detectați dacă studiați factura aferentă planului de date. Pot apărea astfel vârfuri de download și upload ce indică faptul că cineva sau ceva extrage date personale din telefon (poze, email-uri, etc). Prin setarea unui volum de trafic limită vă puteți da seama rapid dacă terminalul este infectat cu un virus care vă fură date.

3. Bateria se consumă rapid

Dacă nu instalează foarte multe aplicații și nu desfășoară alte acțiuni ce consumă rapid bateria telefonului, utilizatorii de terminale cu Android știu, în general, cam care e durata de viață a acesteia. Unii viruși se pot da de gol prin faptul că generează un consum neobișnuit de ridicat al bateriei.

4. Telefonul se mișcă mai greu, aplicațiile nu răspund la comenzi

În funcție de specificațiile tehnice ale terminalului, infecția cu viruși poate cauza serioase probleme în ceea ce privește performanța, întrucât aceștia vor încerca să citească, să scrie sau să redirecționeze date din terminal. Verificarea memoriei RAM (Random Acces Memory) sau a consumului procesorului poate scoate la iveală prezența virușilor activi pe telefon.

5. Apeluri întrerupte

Virușii de mobil pot afecta apelurile realizate de pe terminal sau pe cele primite.
Convorbirile întrerupte sau alte interferențe neobișnuite pot scoate la iveală existența unor aplicații periculoase. Dacă observați că serviciul nu funcționează cum trebuie, contactați operatorul și verificați dacă întreruperile au la bază probleme apărute în rețea. Dacă răspunsul este negativ atunci e posibil ca cineva să încerce să vă intercepteze convorbirile.

Pentru protecția telefoanelor voastre cei de la BitDefender recomanda aplicatia lor antivirus pentru Android: Mobile Security & Antivirus

Sursa: Bitdefender



Navigare articole
Articolul anterior Economisește bateria pentru dispozitivele Android Dezinstaleaza rapid si usor aplicatiile Android Articolul urmator

Rating 2.83/5
Rating: 2.8/5 (338 voturi)

Comentariile sunt responsabilitatea autorilor. Nu suntem responsabili pentru continutul lor.
Autor Thread

Publica comentariu

Toate comentariile necesita aprobarea unui administrator
2 + 9 = ?  
Scrie rezultatul
Poti introduce rezultatul de maxim 10 ori