Blog / Recenzii Mobile > Ştiri > Vedere pe timp de noapte cu ajutorul mobilului !

Vedere pe timp de noapte cu ajutorul mobilului !

Published by admin on 08-May-2010 (2580 vizualizari)

Vederea pe timp de noapte ar putea fi disponibilă pentru telefoanele mobile, ochelari sau chiar pentru parbrizele mașinilor.
Un cercetător de la Universitatea din Florida a dezvoltat un mic dispozitiv ce poate fi încorporat în diverse obiecte pentru a vedea noaptea.

night Vison

vezi mai multe detalii în continuare...

Dispozitivul este destul de mic și folosește o tehnologie similară cu cea din ecranele laptopu-urilor și telefoanelor mobile, numită "organic light-emitting diode technology". Avantajul acestei tehnologii este marimea redusă și ușurință cu care poate fi încorporată într-un telefon mobil. Noua tehnologie necesită un fotodetector conectat în serie cu un LED, pe un suport din sticlă.

Tehnologia infraroşu pentru vederea pe timp de noapte folosită în prezent este mult mai complicată. În cazul dispozitivelor în infraroșu, acestea folosesc fotocatozii pentru a converti lumina infraroșie invizibilă, fotonii in electroni. Electronii sunt accelerați sub tensiune înaltă și trec printr-un ecran de fosfor, rezultatul fiind cunoscutele imagini cu tentă verzuie, filmate noapte sau pe intuneric.
Şi totusi, pentru ce as dori asa ceva intr-un telefon mobil ?

sursa: tgdailyNavigare articole
Articolul anterior Firmware Update pentru telefoanele Nokia 5230 Nokia N8 şi iPhone 4G au fost clonate de chinezi Articolul urmator

Rating 2.71/5
Rating: 2.7/5 (206 voturi)

Comentariile sunt responsabilitatea autorilor. Nu suntem responsabili pentru continutul lor.
Autor Thread

Publica comentariu

Toate comentariile necesita aprobarea unui administrator
3 + 6 = ?  
Scrie rezultatul
Poti introduce rezultatul de maxim 10 ori