Blog / Recenzii Mobile > Ştiri > Securitatea informaţiilor în telefoanele mobile de ultimă generaţie

Securitatea informaţiilor în telefoanele mobile de ultimă generaţie

Published by admin on 29-Jul-2010 (2426 vizualizari)

Aţi descărcat aplicația Jackeey Wallpaper pentru Android? Sigur v-au fost furate informații personale !
La o conferință despre securitatea datelor, Black Hat Security Conference in Las Vegas, John Hering, CEO-ul companiei Lookout și Kevin MaHaffey CTO au uimit audienta când au dezvăluit că o aplicație din Android Market, numită Jackeey Wallpaper, fură informații personale din telefoanele celor ce au instalat-o și le transmite la un server localizat în China.

Aplicația Jackeey Wallpaper a fost descărcată de peste 1 milion de utilizatori.
Odată instalată, aplicația fură date personale precum mesajele SMS din telefon, numerele din agenda, numărul tău de telefon, istoricul navigării pe internet și le trimite la un server din Shenzhen, China.

Lookout firma care a anunțat acest furt de informații este distribuitoare de programe Antivirus, asa ca nu trebuie generalizată aceasta situație, plus că nu toate lucrurile spuse de ei se pot verifica.

Din fericire programele periculoase și virușii pentru smartphone-uri nu sunt asa de numeroase ca cele pentru Windows.
Şi acest lucru poate și datorită faptului că nu toți au acces la internet de pe mobil, platformele mobile sunt mai numeroase iar atacurile sunt mai greu de directionat.
Totuși dacă aveți un smartphone cu orice sistem de operare (Android, Win Mobile, Symbian etc.) trebuie să fiți atenți la aplicațiile pe care le instalați și să aveți chiar o aplicație pentru protecția datelor sau un antivirus pentru mobile.Navigare articole
Articolul anterior Sharp PW-AC10 un dicţionar electronic ce seamănă cu un BlackBerry Tot la Mobile World Congress Nokia și Intel au anunțat unirea celor doua platforme pentru telefoane mobile Articolul urmator

Rating 2.76/5
Rating: 2.8/5 (288 voturi)

Comentariile sunt responsabilitatea autorilor. Nu suntem responsabili pentru continutul lor.
Autor Thread

Publica comentariu

Toate comentariile necesita aprobarea unui administrator
8 + 9 = ?  
Scrie rezultatul
Poti introduce rezultatul de maxim 10 ori