Blog / Recenzii Mobile > Ştiri > 1500 $ - Doar atât costă un sistem pentru ascultarea telefoanelor mobile

1500 $ - Doar atât costă un sistem pentru ascultarea telefoanelor mobile

Published by admin on 03-Aug-2010 (2965 vizualizari)

La o conferință pe teme de securitate, în Las Vegas, o prezentare realizată de Chris Paget a demonstrat că un sistem in valoare de doar 1500 de dolari poate intercepta și înregistra telefoanele mobile.
Cum funcționează practic sistemul ?

Aparatul lui Chris transmite un semnal exact ca o antenaă GSM de pe un bloc.
Telefoanele mobile întotdeauna încearcă să se conecteze la antena cu semnalul cel mai puternic, din apropierea lui. Astfel, telefonul se conectează la antena falsă deoarece este mai aproape și emite un semnal foarte puternic. Convorbirile telefonului interceptat se realizează prin acea antenă falsă și sunt înregistrate, foarte ușor.
Acest sistem funtionează doar pentru rețelele GSM, cele 3G fiind mai protejate din acest punct de vedere. Dar chiar și cele 3G pot fi interceptate prin emiterea unor semnale ce forțează telefoanele ce funcționează in 3G să treacă pe rețeaua GSM, 2G.

Sistemele pentru interceptarea telefoanelor exista, se stie multe despre ele dar si pretul era destul de mare peste 100,000 $.
Insa Chris Paget a realizat un sistem foarte ieftin pentru spionarea telefoanelor. Sistemul consta practic intr-un laptop pe Linux, o antena destul de obisnuita si binteles un soft.

Oricum in Romania se stie ca telefoanele pot fi ascultate foarte usor, fie de serviciile secrete fie de alte organizatii. Asadar acest sistem nu cred ca mai sperie pe nimeni, plus ca nu m-ar mira ca in Romania asemenea sisteme sa fie functionale si realizate de vreun student de la Politehnica, in timpul liber.

via: intomobile.comNavigare articole
Articolul anterior Modu, cel mai mic telefon, devine smartphone Android Internet mobil 3G de la Cosmote fără abonament Articolul urmator

Rating 2.72/5
Rating: 2.7/5 (245 voturi)

Comentariile sunt responsabilitatea autorilor. Nu suntem responsabili pentru continutul lor.
Autor Thread

Publica comentariu

Toate comentariile necesita aprobarea unui administrator
7 + 8 = ?  
Scrie rezultatul
Poti introduce rezultatul de maxim 10 ori